Microsoft ger OneDrive många nya funktioner

microsoft-onedrive-logo


Ta dina vänner till hjälp och få mer utrymme till OneDrive – helt gratis!

Microsoft har tvingats döpa om molntjänsten SkyDrive efter att ha förlorat i en domstolstvist mot tv-bolaget Sky. Det nya namnet blir OneDrive och samtidigt som det nya namnet börjar användas så bjuder Microsoft på ett antal nya funktioner och möjligheter för molntjänsten.

En av dessa är att man nu kan bjuda in andra via e-post och be dem ansluta sig till OneDrive via sitt Microsoft-konto. För varje ny anslutning som man hjälper till med får man 500 MB extra utrymme till sig själv – upp till maximalt 15 GB.

Om man dessutom installerar applikationen för OneDrive till telefonen och aktiverar den automatiska synkroniseringen av tagna bilder så får man ytterligare 3 GB.


Smidigare att samarbeta kring delade filer

Vidare ska molntjänsten närma sig funktionaliteten i SharePoint. Delning ska vara möjligt till andra personer som inte bara kan titta på befintliga filer utan även göra ändringar och lägga till egna.

Det blir alltså betydligt enklare att dela dokument och samarbeta med andra kring dessa. En mer än välkommen nyhet som borde ha implementerats för länge sedan. Det ska även gå att synkronisera delade mappar med OneDrive.

Så från de ursprungliga 7 GB som man får gratis av Microsoft så kan man öka med ytterligare 8 GB om tillräckligt många ansluter sig med ens hjälp och man får ytterligare 3 GB om bilder tillåts bli synkroniserade via telefon.