Sony A7000 kommer inte att släppas under 2014

sony-a6000-front

Sony A6000 är det hetaste inom kameravärlden just nu och kanske är det därför som den japanska kameratillverkaren inte har några planer på att lansera A7000 under 2014.

Enligt källor inom kameraindustrin är A6000 menad att ersätta både NEX-6 och NEX-7 – något som ett antal webbsajter pekade på var felaktigt då A7000 istället påstods vara aktuell för att ersätta den senare modellen.

Webbsajten sonyalpharumors.com har kontrollerat med sina egna källor och de allra första uppgifterna står fast. A6000 är den enda kameran med E-fattning och APS-C som Sony tänker släppa i år.

Det är alltså mer eller mindre säkert att köpa en A6000 och inte riskera att en A7000 med bättre egenskaper släpps alltför snabbt inpå.

 

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.