Peter Sunde överklagar till Högsta Domstolen – igen!

the-pirate-bay-logo

Peter Sunde, tidigare talesperson för omtalade The Pirate Bay, har överklagat sin tidigare fängelsedom.

För cirka två år sedan föll flera domar i svensk domstol över huvudmännen som ansågs driva piratsajten The Pirate Bay. Peter Sunde har vid flera tillfällen överklagat sin egen fängelsedom, senast ända upp till EU-domstolen.

Där förlorade han då EU-domstolen ansåg att svenska domstolens beslut var korrekt – men det har inte hindrat honom från att göra ytterligare en överklagan, nu eftersom det finns liknande fall som istället har varit friande.

Huruvida Sunde faktiskt får igenom sin överklagan till Högsta Domstolen eller inte återstår att se. Om de tar upp fallet finns en chans till friande dom och då slipper Sunde kanske de åtta månaderna i fängelse.

Något som vore riktigt intressant är om en friande dom blir aktuell, för då riskerar motparterna att få betala ett ordentlig skadestånd till Peter Sunde istället för att han ska betala dem för de tidigare målen.

Vad tror ni – är det ens möjligt med en resning i Högsta Domstolen?

Via IDG

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.