Microsoft Edge krossar konkurrenterna i batteritest

microsoft edge logo

Microsoft Edge kan ge upp till 70 procent längre batteritid än om man använder Google Chrome. Det visar Microsofts senaste tester som jämförde strömförbrukningen mellan webbläsarna Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Google Chrome och Opera.


Google Chrome har sett stora framgångar och på senare tid fått en mängd uppdateringar som ska göra webbläsaren såväl snabbare som prestandasnålare. Det har dock inte hjälpt speciellt mycket om man jämför med Microsoft Edge.

I Microsofts kontrollerade miljö (vilket helt tar den oberoende faktorn ur spel eftersom den inte existerar här) visar Edge framfötterna med först 53 procent bättre batteritid på en Surface Pro 4. I nästkommande testerna klarar webbläsaren att hålla sig 17 till 70 procent före konkurrenten.

v

Testresultat från miljontals datorer

För att bekräfta att det inte bara är företagets egna siffror som talar till föredel för Edge så publicerade Microsoft testresultat från miljontals datorer som jämför Edge, Chrome och Firefox. Givetvis är det tydligt även här att Microsoft Edge slår konkurrenterna.


Batteriförbrukning är dock inte allt och Microsoft har svårt att hänga med konkurrenterna på en viktig punkt. Edge har fortfarande inte stöd för tillägg.

Med sommarens stora Anniversary Update kommer äntligen stödet som många väntat på, men det är fortfarande riktigt dåligt att Microsoft inte släppt stöd för tillägg tidigare. Helt obegripligt egentligen.

Använder du Microsoft Edge? Har du märkt några stora skillnader mot Firefox, Chrome eller Opera?