Microsoft bekräftar: Hackerattacker mot Internet Explorer 10


internet-explorer-logo

Kort efter att Microsoft släppt säkerhetsfixar till Internet Explorer så kommer nya allvarliga attacker.

Ett nyligen upptäckt säkerhetshål i Internet Explorer 10 utnyttjas av hackare och Microsoft har bekräftat att de just nu arbetar med att finna en lösning.

Nyheten kommer bara dagarna efter att Redmond-företaget släppt inte mindre än 24 uppdateringar till webbläsaren för att stoppa andra sårbarheter – så det är något av ett bakslag för användarna.

Säkerhetsföretaget Fireeye har gått ut med att sårbarheten som nu hittats är så pass allvarlig att det räcker med inbäddning av skadlig kod på en webbplats för att besökarens dator ska kunna tas över.


Eftersom Microsoft i skrivande stund inte har någon lösning på sårbarheten så finns få val att göra om man vill vara säker på internet. Byt webbläsare är rådet som ges från såväl Fireeye som Tekniksmart.

Här är ett antal länkar till alternativ som fungerar bättre än IE10 idag:

Internet Explorer 11

Google Chrome (min favorit)

Mozilla Firefox

Vilken är din favoritwebbläsare och varför använder du just den? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Via IDG

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.