Microsoft: 16 nya spel från Xbox 360 till Xbox One

Xbox 360 bakåtkompatibilitet Xbox One

Microsoft utökar stödet för gamla Xbox 360-spel till nyare Xbox One med ytterligare 16 speltitlar. Nyheten kommer från Microsoft-profilen Larry ’Hryb’ Nelson som på sin blogg skrev att det har loggats fler än nio miljoner speltimmar där de gamla spelen har körts på den nyare.

De populäraste speltitlarna hittills är Fallout 3, Gears of War 3, Just Cause 2, Assassin’s Creed II och slutligen Dirt 3. Alla fem är utmärkta titlar som alla bjuder på många timmars underhållning och en tillbakablick för entusiaster som under många år varit begåvade med en Xbox 360 eller till och med Xbox i hemmet.

16 gamla spel till Xbox One

Om vi istället blickar framåt så har vi alltså 16 speltitlar att se fram emot på Xbox One och här är hela listan:

Braid, Deus Ex: Human Revolution, Doritos Crash Course, Fable III, Halo: Reach, Hydro Thunder, Iron Brigade, Kane & Lynch 2, Motocross Madness, Ms. Pac-Man, Peggle, Portal: Still Alive, Spelunky, Splosion Man, Ticket to Ride och Zuma’s Revenge.

Precis som tidigare nämner Nelson att Microsoft arbetar nära utvecklare för att deras spel ska fungera med Xbox One framöver. Arbetet med att utöka antalet fungerande spel pågår alltså ständigt och spellistan är i det närmaste ändlös lång efter att Xbox 360 har funnits på marknaden i mer än 11 år.

För att göra det lättare för Microsoft att hitta de populäraste spelen och även ge användarna en möjlighet att bidra till processen så kan man rösta fram de spel som ska optimeras för Xbox One.


Lästips: Netflix: 4K-stöd till Playstation 4 & Xbox One


De hetaste spelen från Xbox 360

I skrivande stund är det Call of Duty: Black Ops II som toppar listan med fler än 130 000 röster, följt av Skyrim, Red Dead Redemption, Call of Duty: Modern Warfare 2 och Call of Duty: Black Ops. Inga små speltitlar alltså utan tunga flaggskepp från sina respektive utvecklare.

Personligen ser vi på Tekniksmart fram emot Mass Effect 2 och Mass Effect 3 för att komplettera det första spelet som redan finns att köra på Xbox One idag. Det är en fantastisk triologi som har stort underhållningsvärde, enorm historia och berättelse som bakgrund och ett utmärkt överlämnande mellan varje spel.

Den som har spelat på en Xbox eller Xbox 360 har en stor kulturskatt med sig i bagaget, något miljontals spelare världen över saknar. De går rakt in i konsolvärlden med en Xbox One och missar mängder av bra spel som riskerar att gå i glömska med åren. Spel som borde optimeras för nyare konsoler och ges ett nytt värde.

Vilka spel skulle ni helst vilja se till Xbox One och som kommer från Xbox eller Xbox 360?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.