Messenger på iOS kraschar efter uppdatering – många klagomål

Facebook Messenger

Facebook har släppt en uppdatering till Messenger för iOS – och bara kort efteråt började det dyka upp klagomål om hur appen ständigt kraschar. Nu hoppas många på att Facebook snabbt ska lösa problemet och släppa en ny, bättre uppdatering.

  • Buggfix redo – testas av Apple
  • Miljontals användare världen över nyttjar Messenger dagligen
  • Facebook fick snabbt reda på hur appen kraschade
  • Undvik version 170.0 av Messenger

Kraschen sker främst vid tre specifika tillfällen; när du använt den kontinuerligt ett tag, direkt efter uppstart av appen eller när man växlar mellan appar. När appen kraschar kan den både starta om sig själv eller behöva startas om manuellt.

I det stora hela är krascherna bara något som irriterar. All data är fortfarande säker och du förlorar inte på att appen slutar fungera bitvis. Allt handlar nu om att Facebook måste hitta felet och släppa en buggfix. Om du inte har hunnit uppdatera appen kan det vara en god idé att avvakta.

En tacksam detalj är att Messenger används av miljontals användare världen över. Problemet uppfattades snabbt av Facebook som agerade kvickt på informationen.

Version 170.0 är den som du ska undvika; i skrivande stund finns en buggfix redo i version 170.1 som finns hos Apple för kontroll. Så fort den är redo släpps versionen och vi slipper förhoppningsvis krascherna.

Är du drabbad av buggen? Skriv gärna en kommentar här under och berätta om din upplevelse!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.