Meizu MX3 är på gång – pressvisning nära


meixu-mx2

Kinesiska mobiltillverkaren Meizu har skickat ut inbjudningar till en pressvisning den 2 september. Huvudrubriken är ”Think Big” och det är nog få insatta som inte tror att det handlar om den kommande smartphonemodellen MX3. Efterföljaren till storsäljaren och väl mottagna MX2 kommer att bli en stor uppgradering – med betoning på ”stor” i det här fallet.

Specifikationerna som nämns här under är inte officiella och lär inte bekräftas innan pressvisningen, men ta dem som en liten fingervisning om vad som kan dyka upp. Det pratas om en 5,1-tumsskärm som klarar 1080p, 2 GB internminne och kamera på 13 megapixel. MX3 väntas få en profil på 8 millimeter på det tjockaste stället och använder Flyme 3.0 OS som bygger på Android 4.2.

Jämfört med Meizu MX2 så är det betydande uppgraderingar att tala om, inte minst skärmen som hoppar från 4,4 tum till 5,1 tum. Troligtvis kommer Meizu att begränsa tillgängligheten rejält med endast Kina som en tänkbar marknad. Det vore spännande om de faktiskt kunde tänka sig att släpa MX3 även på den europeiska och amerikanska marknaden, men räkna inte med det.