Annons

Google krypterar all molnlagring – ökad säkerhet!

google-logo

Google har börjat kryptera lagringen på alla sina molntjänster med 128-bitars Advanced Encryption Standard (AES). Hela plattformen ska nu säkras från obehöriga ögon och redan idag sparas allt som laddas upp helt krypterat och säkert.

Befintliga filer sen tidigare kommer att migreras till nya, krypterade och säkra servrar under en överföringsperiod som redan har påbörjats. Med tunga klienter som Best Buy, Rovio och Ubisoft finns inget utrymme för misstag för Google.

All kryptering sker med samma metoder som Google använder till sina egna system och det betyder maximal säkerhet. Efter historien med NSA Prism-projektet är det nog få som litar på säkerheten hos Google, Microsoft och andra stora aktörer idag.

Dock är all extra säkerhet en välkommen sådan och kryptering är aldrig fel – speciellt inte när allt sker automatiskt på serversidan. Inga inställningar behövs från användarnas sida, allt är redan ordnat av Google. Tacksamt nog.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.