McAfee köper VPN-tjänsten TunnelBear

tunnelbear-logo

Säkerhetsfirman McAfee har meddelat att de köper Kanada-baserade VPN-tjänsten TunnelBear. En tjänst som grundades 2011 och används idag av fler än 20 miljoner kunder.

TunnelBear har blivit ett populärt alternativ framför de större alternativen, mycket tack vare användandet av glada animationer i tjänstens applikationer och tillägg för webbläsare.

Animationerna gör inte TunnelBear till ett säkrare eller bättre alternativ. Däremot är apparna lite trevligare att använda och är avväpnande för de som tycker att VPN-tjänster känns krångliga.

Med i köpet följer även RememberBear. En applikation från TunnelBear för lösenordshantering.

McAfee är ett väletablerat namn i säkerhetsbranschen. Företaget grundades 1987 och köptes av Intel under 2010 för extrema 7,7 miljarder dollar, eller cirka 63 miljarder kronor. Företaget döptes kort om till Intel Security Group innan McAfee blev ett fristående bolag under Intels vingar.

McAfee Safe Connect stärks med TunnelBear

McAfee har idag en egen VPN-lösning kallad ”Safe Connect” och företaget planerar att använda det utbredda och säkra nätverket från TunnelBear för att bredda sin egen tjänst. Räkna alltså med att varumärket TunnelBear kommer att försvinna inom en överskådlig framtid.

Så här säger McAfees VD Christopher Young om köpet:

“TunnelBear has built an engaging and profitable direct-to-consumer brand, and we’re confident this acquisition will serve both our end users and partners by embedding its best-in-class, hardened network into our Safe Connect product.”

“This investment is strategic for McAfee’s consumer business as it further showcases our commitment to help keep our customers’ online data and browsing private and more secure at a time when the threat landscape is growing in volume, speed, and complexity.”

Utvecklarna på TunnelBear kommer att arbeta under McAfee-flaggan med ökade resurser och bättre tillgång till de verktyg som behövs för att utveckla tjänsten. Det välkomnas säkert av de som arbetar med mjukvaran; men vad kommer användarna säga?

VPN-tjänster används för att maskera användarnas IP-adresser så att betraktare inte vet vilket land eller internetoperatör som en dator använder. Det hjälper användarna att behålla den personliga integriteten samtidigt som VPN-tjänster ibland kan öppna restriktioner för specifika marknader.

Använder du TunnelBear idag? I så fall, vad tycker du om att McAfee har köpt tjänsten? Eller kanske du använder en annan VPN-tjänst? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina upplevelser med VPN och hur du använder den.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.