Malwarebytes Premium 3.0 — nytt säkerhetsprogram för din Windows-dator

malwarebytes premium 3 front

Malwarebytes Premium 3.0 är ett komplett säkerhetspaket som innehåller flera av säkerhetsföretagets hyllade säkerhetsprogram för Windows. Bland annat Anti-Malware, Anti-Exploit och Anti-Ransomware — den sistnämnda kanske mest uppskattad av alla under det rådande malware-klimatet.


Säkerhetspaketet är en ny säkerhetslösning som kostar 39,99 dollar per år och användare. Det kan jämföras med Anti-Malware och Anti-Exploit som båda kostar 24,95 dollar årligen, så det är ett bra erbjudande bara där. Anti-Ransomware är gratis i skrivande stund men finns bara som beta-version.

Malwarebytes Premium 3.0 kommer med ett helt omdesignat gränssnitt som ska vara enklare, snyggare och mer praktisk att använda. Huvudflikarna finns nu till vänster i programmet istället för överst och du får mer information direkt på förstaskärmen än med tidigare versioner.

Bland annat visas realtidsinformation om datorns säkerhet, när programmet sökte igenom datorn efter hot senast och en historik över hur många filer som genomsökts samt vilken malware som hittats. Då får också en knapp för att snabbt göra en säkerhetskontroll av datorn.

Även om du manuellt kan initiera en genomsökning så har Malwarebytes Premium 3.0 realtidsskydd vilket betyder att du aldrig ska behöva klicka på den knappen. Det kan jämföras med gratisversionen av Anti-Malware som endast söker när du manuellt väljer att göra det. Där Anti-Malware fungerar vid sidan om ditt befintliga antivirusprogram gör Malwarebytes Premium 3.0 alltså inte det — säkerhetsprogrammet ersätter det helt.


malwarebytes-premium-3-settings

Malwarebytes Premium 3.0 testas i beta-version

Med ett ökat antal funktioner så har Malwarebytes Premium 3.0 också blivit mer avancerat. Det finns en mängd säkerhetslösningar som inte aktiverats men finns djupt begravda i programmets menysystem. Exempelvis realtidssök efter rootkits, något som du bör aktivera direkt efter installation.

Det kan också vara så att säkerhetsprogrammet gör onödigt många kontroller av saker du inte vill ha skydd för. Gå till inställningarna och avaktivera sådant du inte behöver, men tänk på att vara sparsam på den punkten. Programmet är trots allt designat för att hålla dig säker, förutsatt att du inte berättar för det att du inte vill det.

Listan över funktioner är lång och kan komma att ändras något då Malwarebytes Premium 3.0 i skrivande stund är under utveckling. Vi rekommenderar inte att du provar beta-versionen då det kan finnas buggar som gör att den inte fungerar på ett bra sätt, men så fort den färdiga versionen släpps är det här ett säkerhetsprogram vi kommer att testa.

Malwarebytes är ett högaktat säkerhetsföretag med flera utmärkta säkerhetsprogram på marknaden idag. Innan de oberoende testsajterna har testat hur bra Premium 3.0 är på att fånga malware och annat otyg så kan vi bara kommentera gränssnittet och funktionaliteten, och så här långt ser det riktigt bra ut. Nu hoppas vi att Malwarebytes Premium 3.0 får riktigt bra betyg när det kommer till att fånga upp virus, trojaner och annat skit också.