macOS 11 Beta 4 har 4K/HDR-stöd för YouTube i Safari

macOS 11.0 Big Sur
macOS 11.0 Big Sur

Nu får Safari äntligen stöd för YouTube i både 4K och HDR. Fjärde beta-versionen av macOS 11 är här – och nya versionen har båda!

Det betyder att alla med fjärde beta-versionen eller senare inte längre behöver använda Google Chrome för att kolla på högupplösta videor på YouTube.

Sedan tidigare har beta-versionerna av iOS 14, iPadOS 14 och tvOS 14 fått samma stöd.

Vad stödet innebär i praktiken är att Apple implementerar avkodare för videokodeken VP9. Något företaget länge har vägrat (eller inte kunnat) göra, men som nu äntligen är på plats.

Med ovan sagt vill vi inte rekommendera att du installera beta-versionerna av Apples nya operativsystemet. De är fortfarande påverkade av allvarliga buggar och annat otyg som ställer till det. Vårt råd är att du avvaktar den färdiga versionen och håller dig till Chrome så länge.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.