macOS 11.0 Big Sur = Netflix med 4K-upplösning

Netflix

Om du har en nyare Mac-dator med HDR-stöd så kan du strömma Netflix i 4K-upplösning med macOS 11.0 Big Sur. Åtminstone är det vad Ishan Agarwal påstår i en tweet med tillhörande skärmdump från Netflix.

Stämmer uppgiften betyder det att Mac-användare snart kan strömma 4K-upplösning med Netflix för första gången någonsin. Tidigare har Netflix krävt en Windows-dator med webbläsaren Edge för att det skulle vara möjligt.


Visst har det gått att använda Windows 10 med Boot Camp på en Mac-dator för 4K-stödet, men med macOS Big Sure räcker det att du har webbläsaren Safari och en kompatibel Mac-modell. Och med kompatibel menar vi en HDR-kapabel Mac-dator från 2018 eller senare.

Givetvis behöver du även den högsta prenumerationsnivån på Netflix som ger både 4K-stöd och uppspelning på flera samtidiga skärmar.

Om du inte använder macOS 11.0 Big Sur, men ändå Safari så stannar upplösningen på 1080p. Föredrar du Chrome eller Firefox går upplösningen ner till superlåga 720p.

Du ser alla upplösningar och vilka förutsättningar som gäller på Netflix supportsida här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.