Astell & Kern lanserar mediaspelaren SE200 med dubbla DAC-kretsar

astell kern se200 mediaspelare 2020
© Astell&Kern

Astell & Kern har lanserat en ny mediaspelare med dubbla DAC-kretsar som användaren kan växla mellan. Spelaren heter A&futura SE200 och kostar cirka 1 799 USD, eller runt 21 000 kronor i Sverige.

Fördelen med två olika DAC-kretsar

Fördelen med en mediaspelare som har DAC-kretsar från två olika tillverkare är att du kan välja själv vilken ljudprofil du vill ha.

Den ena DAC-kretsen är AKM AK4499EQ, den andra ESS dual ES9068AS. De använder inte samma hörlursförstärkare och låter olika vilket gör att du kan välja den som passar dina hörlurar ohc musikval bäst.

När du gjort ditt val finns en mängd ljudfilter att applicera på ljudet för ytterligare finjustering.

A&futura SE200 stöder upp till 32-bit/384kHz & DSD256

A&futura SE200 klarar upp till 32-bitars ljudformat i 384kHz och DSD256. Det finns även stöd för MQA om du behöver det, så mediaspelaren klarar det mesta som går att kasta mot den.

Inbyggt sitter 256GB lagringsutrymme som kan expanderas med ett microSD-kort på upp till 1TB. Det finns även stöd för WiFi-anslutning, Bluetooth aptX HD och batteritiden är runt 14 timmar.

A&futura SE200 styrs med en stor 5-tumsskärm som har upplösning i 720p. Det finns även ett fysiskt scrollhjul som styr volymen. Hjulet lyser i olika färger beroende på vilken DAC-krets som används samt bitrate på musiken.

A&futura SE200 har stöd för många olika musiktjänster

Huvudsyftet med A&futura SE200 är att du kan ladda över all din musik till spelaren och ansluta hörlurarna för en optimal upplevelse på gående fot.

Men det går även att ansluta A&futura SE200 till en dator med Windows eller macOS om du vill spela musiken direkt därifrån. Mediaspelaren fungerar då som vilken annan DAC-enhet i datorn.

Eftersom mjukvaran i A&futura SE200 bygger på Android finns stöd för en rad olika musiktjänster via deras appar.

Bland annat följande:

  • Apple Music
  • Amazon Music
  • Spotify
  • Tidal
  • SoundCloud
  • Deeze

Du kan även välja andra om du vill så länge de har en kompatibel APK-fil att installera.

Cirkapriset är som nämnt 1 799 USD vilket omräknat landar kring 21 000 kronor inklusive moms. Det är ett skyhögt pris för en portabel mediaspelare, men den som köper den här enheten har också specifika krav som A&futura SE200 möter. Läs mer om produkten på den officiella produktsidan här.

Föregångaren SE100 med 128GB kostar idag 19 990 kronor och finns bara i en butik enligt Prisjakt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.