Macbook Pro får Radeon Pro Vega – upp till 60 procent snabbare grafik

macbook-pro-2018

Macbook Pro uppgraderas med kraftfullare grafikkretsar från AMD. Enligt Apple är de nya kretsarna upp till 60 procent snabbare än tidigare kretsar i den populära serien med bärbara datorer.


Alla nya Macbook Pro med 15-tumsskärm kommer att ha Radeon Pro Vega 16 eller Radeon Pro Vega 20 från den 14 november 2018. Vilken datorn använder beror på hur mycket pengar du är villig att betala.

Båda är ett lyft från Radeon Pro 560X som var det kraftfullaste alternativet för Macbook Pro tidigare. Det gäller både videoredigering, 3D-design och annan form av rendering. Exempelvis fotografier och liknande.

Givetvis kan den som vill spara lite pengar köpa en 13-tumsmodell med Intel Iris Plus Graphics istället för AMD-grafikkrets. Då kan man köpa till ett grafikkort i efterhand och ansluta via en speciell docka för grafikkort.

De flesta klarar sig långt med billigare Macbook Pro 13″

Och den som skaffat en iMac Pro tidigare känner säkert igen Radeon Pro Vega-serien sen tidigare. Grafikkretsarna går nämligen att få i serien med stationära datorer.


Den som inte tänker använda sin Macbook Pro till mer avancerade arbeten, som videoredigering och liknande, klarar sig långt med de billigare Macbook Pro 13″. Tänker du arbeta med tyngre uppgifter så är nya uppgraderingen till Radeon Pro Vega ett behövligt lyft.

Från cirka 28 000 kronor så får du en Macbook Pro 15″ med den uppgraderade grafikkretsen. Tänk på att kolla noga på Apples webbsajt så det verkligen är nya modellen som gäller – den släpps den 14 november 2018.

Vilken modell är du intresserad av? Skriv gärna en kommentar och berätta!