Lyssna på podcasts med Pocket Casts Desktop App (Win/Mac)

pocket casts desktop app v2 2024

Pocket Casts har släppt en ny, uppgraderad version av sin desktop-app för Windows och macOS. Den nya appen har designats om för att ge en mer ”konsekvent och strömlinjeformad upplevelse över alla plattformar” enligt utvecklaren.

Version 2 av Pocket Casts Desktop App lanserades den 27 juni till betalande användare med ett Plus-konto eller som stöttar via Patreon. Nya appen släpps något senare till alla användare, dock utan et fastställt datum.

En av de stora nyheterna med appen är att den skrivits om i Electron. Det betyder att prestandan har ökat då appen kräver färre resurser av datorn när den används. Det har också underlättat arbetet med den nya designen som ska göra användningen roligare för användarna.

Kostar från 265 kronor per år

Två mindre nyheter är att Windows-användare äntligen har stöd för kaptitel och mini-spelare. Dock kräver det ett Plus-konto för att använda dem. Här får man inga nyheter gratis.

Pocket Casts Plus kostar 20 USD det första året och 40 USD efterföljande år. Går du med i Patron kostar det 100 USD per år. Omräknat inklusive moms blir priserna cirka 265 kronor, 530 kronor respektive 1 300 kronor.

Viktigt att tänka på är att du kan lyssna på podcasts via datorn utan att använda någon speciell app. Det finns fler tjänster och kostnadsfria appar som är minst lika enkla att använda som Pocket Casts desktop App.

Läs mer om alla nyheterna i nya appen här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.