Lyssna på ljudböcker med Audible i din smartklocka

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Amazon-ägda ljudbokstjänsten Audible har äntligen släppt en app för Wear OS. Det betyder att du på ett mycket enklare vis kan styra uppspelningen av ljudböcker direkt från handleden.

Audible-appen offentliggjordes redan för ett antal månader sedan. Först nu har den släppts, och den kommer med stöd för offline-uppspelning, justering av uppspelningstakt och ändring av uppspelningshastighet.

Du laddar ner appen på din smartklocka genom att ladda ner Audible-appen till din Android-telefon. Om du vill lyssna på ljudböcker med en Apple Watch så behöver du samma app, men för iOS istället.

Audible för ditt ljudboks bibliotek till din handled så att du kan lyssna var som helst, ingen telefon behövs. Börja lyssna med ett tryck på din klocka, oavsett om du är ute och går, utför ärenden eller bara tillbringar lite tid utan uppkoppling. Dyk in i dina favoritmysterier och thrillers, njut av romantik, eller fly in i sci-fi & fantasy-världarna med bästsäljande författare som Neil Gaiman och John Scalzi.

Att Amazon tar steget till Wear OS för Audible är en positiv nyhet på flera sätt. Inte bara för användarna som lyssnar på ljudböcker via Audible, utan för hela plattformen som en helhet.

Smartklockorna har haft en tuff tid med litet intresse hos utvecklarna. Inte minst Apple Watch som exempelvis förlorade den populära Facebook Messenger-appen för inte så länge sedan. Att Audible når Wear OS är ett bekvämt trendbrott som vi verkligen tycker om.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.