Lumia 950 & Lumia 950 XL släpps i november

Microsoft Lumia 950 och Lumia 950 XL närmar sig lansering och i slutet på november är det äntligen dags för de första länderna att få de nya telefonerna.


Enligt uppgift kommer Tyskland att se ett produktsläpp den 28 november och här i Sverige kommer de första enheterna att skickas ut i början på december. Med Lumia 950 och Lumia 950 XL kommer Windows 10 som en nystart för Microsofts närvaro på den mobila marknaden och vi har stora förhoppningar för framtiden.

Intresserad av Lumia 950 XL

Personligen sneglar jag på en Lumia 950 XL som min nästa smartphone men eftersom jag redan har en Iphone 6 Plus via jobbet blir det svårt att uppgradera. Modellen kostar nämligen cirka 6 990 kronor; ett saftigt pris att lägga ut i kontanter.

Lägg till priset för dockan så man på ett praktiskt sätt kan använda Continuum och det blir gröt resten av månaden och några till. Många kommer givetvis att köpa telefonerna med mobilabonnemang men det lär inte jag göra. Om vi bortser från det rent ekonomiska så finns några anledningar till varför jag väntar.

Därför avvaktar jag

  • Lumia 950 och Lumia 950 XL är de första telefonerna med Windows 10 och helt obeprövade på marknaden. Inom den närmsta månaden får i veta om Microsoft har allvarliga buggar i mjukvaran eller svagheter i telefonerna.
  • Utvecklarna har visat intresse för Universal Apps men ännu ser det ut att gå segt. Det är svårt att rättfärdiga 7 000 kronor för en telefon och sen sakna många applikationer som jag redan har till Android och IOS.
  • Telefonerna kommer förhoppningsvis att finnas i butik så man kan prova dem innan ett köp. Det är alltid rekommenderat att man får känna på enheten innan man betalar premium så här vill jag verkligen känna på telefonerna.

Planerar du att köpa en Lumia 950 eller Lumia 950 XL? Skriv gärna en kommentar och berätta!