Allmänt

Lumia 920 & Lumia 1020 hänger sig ofta – lösning på gång

Nokia Lumia 1020

Välkommen uppdatering till Lumia-telefoner

Den som har en Lumia 925 och Lumia 1020 med Windows Phone 8.1 kan inom kort vänta sig en högst välkommen uppdatering till mjukvaran.

Båda telefonerna hänger sig nämligen under speciella omständigheter och Microsoft bekräftar att man noterat ett ökat antal felrapporter de senaste två månaderna.

Om man vet med sig att telefonen hänger sig ofta finns bara en sak att göra tills en uppdatering är klar. Slå av inställningen för detaljerad status på låsskärmen och avaktivera lösenordsskyddet för samma låsskärm. Sen är det bara att reducera tiden för Glance då den sannolikt är på 30 sekunder eller länge.

Felande strömreglering

Anledningen till de tre stegen är en strömreglerande funktion i mjukvaran som kraschar. Vad det betyder i praktiken är att processorn i telefonen inte får tillräckligt med ström och därför inte vaknar upp efter att ha försatts i vänteläge.

Tacksamt nog verkar det som att en uppdatering, som ovan nämnt, är på gång. Är man med i Developer Preview är den att vänta snabbare än om man har en telefon låst till en mobiloperatör. Det är inte bekräftat, men en lösning kan även följa med Lumia Denim som släpps under november månad.

Taggar

4 kommentarer

  1. Jag äger en Lumia 1020 och jag har aldrig upplevt detta fel. Däremot måste jag som före detta androidägare sedan 4 år tillbaka säga att detta är i min mening den bästa telefon jag ägt.
    Så mjuk och smooth i interfacet och en grym kamera. Saknar egentligen inga appar (är ingen appo-fil dock, men har instagram, facebook, spotify, swish osv) Windows är verkligen underskattat måste jag säga!

  2. Hej, min telefon Nokia 925 har hakat upp sig i skärmen är det en stor batterisymbol och ett “kugghjul”. Den går inte att stänga av och den tar inte laddning. Vad ska jag göra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close