Android 5.0 ”Lollipop” till Galaxy S5, Galaxy S4, Galaxy Note 4 & 3

Samsung Galaxy S5


Lollipop till Galaxy S5

Har du en smartphone från Samsung och undrar när uppdateringen med Android 5.0 ”Lollipop” är på gång?

Då kan vi berätta att den sydkoreanska tillverkaren arbetar för fullt med att färdigställa mjukvaran för modellerna i den högre prisklassen. Galaxy S5 håller just nu på att få Lollipop och första marknaderna att få uppdateringen är den koreanska och polska.

För de som har Galaxy S4, Galaxy Note 3 och Galaxy Note 4 finns inte mycket att göra än att vänta in nästa år. Samsung har ingen detaljerad tidsplan för dessa tre modeller utan nöjer sig med att säga ”tidigt nästa år” – vilket givetvis inte säger speciellt mycket.

Samsung Galaxy S5 Plus, som är i det närmaste identisk med Galaxy S5 när som på den uppgraderade SoC-kretsen, får också Android 5.0 under nästa år. Notera dock att denna telefon inte går att köpa på den svenska marknaden (förutom importerade exemplar givetvis).


Dessa telefoner har Android 5.0 idag

Planerar du att skaffa en smartphone inför julen och vill inte vänta på Lollipop? Då finns ett antal modeller att välja mellan då nya Android finns på flera telefoner redan nu.

De mest uppenbara modellerna är de i Nexus-serien då Google har ett finger med i spelet med dem. Här finns inget överliggande gränssnitt eller någon så kallad bloatware från mobiloperatörer. Därför kan Android 5.0 snabbt pushas ut till dessa – så Nexus 4, Nexus 5 och Nexus 6 är alla uppdaterade och klara.

Motorola har också varit snabb i vändningarna då både Moto G (2014) och Moto X har fått sina uppdateringar. Kan man vänta till slutet på året så ska förra årets Moto G, Moto E och Moto X också ha fått Lollipop.

Slutligen har vi även LG med G3 som fått sin uppdatering. Surfplattan G Pad 8.3 kommer att få sin inom kort, men så är det också en surfplatta och ingen smartphone.

Vad gäller telefoner från Samsung, Sony och HTC så….tyvärr. Just i skrivande stund finns det inget att köpa med Android 5.0 redo för uppdatering direkt ur boxen. Räkna dock med att det dyker upp uppdateringar inom väldigt kort.

Vill du veta vilka smartphones som är aktuella för Lollipop? Läs mer på AndroidPit.