Adobe Flash Player – nya sårbarheter, nya uppdateringar

adobe-logo.jpg

Adobe uppdaterar Flash Player – fortsatt många säkerhetshål

Adobe fortsätter att täta sårbarheter i Flash Play men även om vi ser en ständig utveckling så ser hoten genom mjukvaran inte ut att minska.


Den senaste uppdateringen går under namnet CVE-2104-8439 och täpper en sårbarhet som öppnar upp för installation av skadliga program till Windows, Linux och OS X.

Redan förra månaden fick vi en uppdatering till Flash Player som skulle säkra användarna, men tydligen lyckades hackare ta sig förbi den ökade säkerheten och ändå komma åt datorer. Nu gör Adobe alltså ännu ett försök att täta hålen.

Ta bort Flash Player för ökad säkerhet

Det enklaste sättet att skydda sig mot den minst sagt buggiga mjukvaran är att inte installera Flash Player överhuvudtaget. Dessvärre betyder det att mängder av webbsajter inte kommer att fungera på ett korrekt sätt, även om HTML5 blir allt mer övertagande – exempelvis på YouTube där Flash Player inte alls är nödvändig längre för uppspelning av video.

Personligen försöker jag undvika såväl Adobe Flash Player som Adobe Reader då jag anser dem vara onödiga och sårbara. Hur ser du på de omtalade mjukvarorna? Skriv gärna en kommentar och berätta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.