Lugn, Beyond Good and Evil 2 är fortfarande under utveckling (2023)

Beyond Good & Evil 2

Om du går och väntar på att Beyond Good and Evil 2 ska släppas så lär du få vänta ett bra tag. Den här artikeln handlar inte om hur spelet kommer att släppas i närtid. Däremot vill vi ta chansen att berätta om hur spelet faktiskt är under aktiv utveckling trots den senaste tidens nedläggningar inom Ubisoft.

Den stora spelutgivaren kämpar med sin ekonomi och för att hålla finanserna i schack så har Ubisoft valt att lägga ner en rad spel som var under utveckling. Ett spel som tacksamt nog fortfarande kommer att släppas är Beyond Good and Evil 2. Om vi ska tro Ubisoft i alla fall.

Beyond Good and Evil 2 är under god utveckling och teamet arbetar hprt med att leverera på de ambitiösa löftena.

Ubisoft släppte den första trailern till spelet för nära 15 år sedan (!) och trots små ljusglimtar då och då så har Beyond Good and Evil 2 varit höljt i ett dunkel de många åren. Under E3 2017 visades den första ordentliga trailern till spelet vilket drog upp mångas förväntningar till skyarna.

Därefter kom ytterligare en omtalad trailer som en fortsättning på den första. Och den här gången fick vi äntligen en glimt av vad vi tror är anagonisten i spelet. Och här är den trailern också.

Så hur långt är det kvar tills spelet faktiskt släpps?

Det finns inga som helst uppgifter om när spelet kan släppas. Enligt en tidigare artikel hos Insider-gaming så har spelet kommit så långt att externa testare fått en chans att prova internt hos Ubisoft. Men, med det sagt så ska du inte hoppas på någon snar lansering. Faktiskt inte ens under 2023. Eller kanske 2024.

Ubisoft har varit tydliga med att spelet fortfarande är i ett tidigt utvecklingsstadie. Efter 15 år. Ouch.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.