Assassin’s Creed Mirage är mindre än Valhalla – för att spelarna kräver det

Assassins Creed Mirage

När Assassin’s Creed Valhalla släpptes fick spelet riktigt hyggliga recensioner. Berättelsen är bra, grafiken ruskigt snygg och många gillar de nya spelmekanikerna. Men på en punkt fick spelet en hel del kritk – storleken.

Valheim är nämligen helt galet stort. Faktiskt så pass stort att många tröttnade en bit in och inte orkade ta sig igenom hela handlingen. Något som nu gör att kommande Assassin’s Creed Mirage får en betydligt kortare handling.

Med Mirage återgår Assassin’s Creed-serien till sina rötter och återinför ett tydligare lönnmördarstuk. Det är något som serien gick ifrån med de två senaste spelen Odyssey och Valheim där fokus istället lades på RPG-delen. Men nu blir det alltså ändring på det. Lönnmörderiet är tillbaka och det ska inte ta så många timmar att klara spelet.

I ett uttalande säger Stéphane Boudon, ansvarig regissör på Ubisoft, att Mirage skalas ner tack vare fansens önskemål och tycken.

Han säger också att Mirage skapas utifrån en sammanstrålning av tycken kring de tidigare spelen i serien. Intresset för en mer karaktärsdriven berättelse har ökat så pass att det kommer att landa i Mirage, så räkna med mer fokus på karaktären du spelar än du är van vid om du bara spelat de senare spelen.

Huruvida Assassin’s Creed Mirage blir en storsäljare eller inte återstår att se, men Ubisoft Bordeaux som åtagit sig uppgiften att utveckla spelet säger att projektet passar dem perfekt. De står även bakom DLC:n Wrath of the Druids som var den första till Valhalla.

Via VG247

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.