Lossless Audio till HomePod med kommande uppdatering

apple music hifi lossless hifilossless logo 2021

Apple bekräftar att HomePod och HomePod Mini får stöd för nya Lossless Audio med en kommande uppdatering.

Senare i juni släpps stödet för Lossless Audio på Apple Music. Då kan användarna lyssna på både Lossless och den mer högkvalitativa Hi-Res Lossless på kompatibla prylar.

Lästips: Spotify HiFi – högupplöst musik i lossless CD-kvalitet (video)

När Lossless Audio först presenterades var det tydligt att varken AirPods-serien eller HomePod-serien skulle ha stöd för formatet.

Och kritiken har inte låtit vänta på sig.

Varför ge användarna riktigt bra ljudkvaliteten, men utan att kunna spela upp det på befintliga Apple-prylar på ett bra sätt?

Tacksamt nog visar det sig nu att Apple inte tänker lämna AirPod- och HomePod-användarna helt i sticket. Åtminstone inte om du har en AirPod Max på huvudet.

Lossless Audio till HomePod och AirPods Max trots allt

Enligt ett supportdokument på Apples officiella webbsajt kommer Lossless Audio till båda HomePod-modellerna samt AirPods Max under 2021.

Lästips: Apple släpper Spatial Audio & Dolby Atmos till Music (kommer juni 2021)

Allt som behövs är en uppdatering som ger stödet.

Notera att för AirPods Max är det endast via kabel som gäller, vilket betyder att Airpods Pro och andra modeller inte fungerar med Lossless Audio.

Läs mer på Apples officiell webbsajt för mer information.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.