Logitech G203 får ny firmware som ökar prestandan — ladda ner här

Logitech G203

Logitech G203 är en gamingmus för prismedvetna användare som vill ha bra prestanda till ett lågt pris. Och med senaste mjukvaran som du kan ladda ner idag blir modellen ännu bättre.

Mjukvaran som även kallas “firmware” då den installeras direkt i datormusen ökar upplösningen som sensorn klarar till 8 000 DPI. Den tidigare maximala upplösningen var något lägre 6 000 DPI. Accelerationen har ökat från 200 IPS till 300 IPS och 25G till 35G.

Kort förklarat får du en snabbare, mer precis datormus efter att mjukvaran har installerats. Mer avancerat än så är det faktiskt inte, och du kan ladda ner den senaste versionen av programmet Logitech Gaming Software på den officiella supportsidan hos Logitech.

Här skulle man kunna fråga sig varför Logitech inte gjorde de här optimeringarna redan när G203 lanserades tidigare under 2017. Och tillverkaren har ett svar till den som undrar.

“We learned a lot of lessons in designing the new HERO sensor found in our latest Logitech G603 Lightspeed Wireless Gaming Mouse that could also be applied to the Logitech G203 Prodigy Gaming Mouse. We’ve now taken that knowledge and upgraded the capabilities of the Logitech G203 to provide our customers with the latest and greatest technology from Logitech G”, säger Chris Pate, portfolio manager för Logitech G.

Vad Chris Pate säger är att företaget lärt sig mycket från utvecklingen av nya HERO-sensorn som används i gamingmusen G603. De lärdomar som Logitech tagit till sig kunde appliceras som en mjukvaruuppdatering till G203 för att ytterligare öka prestandan.

Tacksamt nog ger det inte bara extra prestanda, det är ytterligare ett sätt för att skilja fjolårets G102 som på många sätt är likvärdig nyare G203. Den bättre prestandan kan vara det som behövs för att locka över användarna till Logitech G203 men själva tycker vi inte att nya mjukvaran är tillräcklig. En rekommendation är istället att leta uppåt i prisklasserna för det där extra vid en uppgradering.

Förhoppningsvis betyder den nya mjukvaran att Logitech kommer fortsätta uppdatera sina produkter med ökad prestanda när det går. Ofta handlar det om förbättrade komponenter i nya produkter – men här visar Logitech framfötterna och erbjuder optimeringar även till redan släppta produkter.

Har du en Logitech G203 och har du i så fall provat nya mjukvaran? Skriv en rad och berätta om dina upplevelser!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.