Logitech Folio Touch släppt till iPad Pro 11 – tangentbord med pekplatta

logitech folio touch till ipadpro11

Logitech Folio Touch är ett nytt tangentbord till iPad Pro 11 från 2018 och 2020. Tangentbordet har inbyggd pekplatta och är ett billigare alternativ till Apples egna Magic Keyboard.

Logitech Folio Touch är det första iPad Pro-tangentbordet med inbyggd pekplatta från tillverkaren. Tidigare har Logitech en liknande lösning för sjunde generationens iPad, iPad Air och iPad Pro 10.5″. Tangentbordet heter Combo Touch och nya Folio Touch har en mycket liknande design.

Båda omsluter iPad Pro för optimalt skydd. Över skärmen sitter tangentbordsdelen med pekplattan och på baksidan finns ett utfällbart ställ. Stället är justerbart med lutning upp till 40 grader. Du kan även lägga tangentbordet helt mot baksidan, något som är omöjligt med Apples Magic Keyboard.

logitech folio touch till ipadpro11 1
© Logitech

Logitech Folio Touch har pennhållare, Smart Connector & fyra användningslägen

Vidare finns en pennhållare för Apple Pencil och tangentbordet har fyra lägen för att skriva, kolla, sketcha och läsa på din iPad Pro. Läget du kan använda beror på lutningen samt hur du har placerat tangentbordet.

Anslutningen till iPad Pro sker via Smart Connector. Du behöver alltså inte ansluta via Bluetooth och tangentbordet får ström direkt från surfplattan. Det betyder att batteritiden på surfplattan minskar något med användning så klart, något som är värt att hålla i åtanke.

Du kan köpa Logitech Folio Touch för 160 USD, eller runt 1 800 kronor inklusive moms. Tangentbordet kan köpas via Logitechs webbsajt och Apples onlinebutik vid ett senare tillfälle.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.