LG:s nya tv-apparater för 2018 kan styra ditt smarta hem

lg-thinkq-ai-tv-2018

LG utrustar sina senaste tv-apparater för 2018 med stöd för Google Assistant. Det betyder att du som köper en OLED- eller Super Ultra HD-modell från tillverkaren under året får en supersmart digital assistent att prata med i hemmet.

Tidigare har LG släppt tv-apparater med sin egna digitala assistent. Men företaget säger nu att denna slås ihop med Google Assistant i en ny satsning som kallas för ThinQ.

Och nej, den nya satsningen är inte bara för LG:s enorma 88-tumspanel i 8K-upplösning som rapporterades tidigare.

ThinkQ är en tvådelad satsning där ett utvalt antal marknaden får betydligt mer funktionalitet än andra. Alla kan röststyra tv-funktioner som att byta tv-kanal, spela upp videor och ändra volymen. Sen har vi ett litet (men ospecificerat) antal länder där ThinkQ även kan styra hemmets smarta prylar.

LG arbetar kontinuerligt med att innovera inom hemunderhållning och ThinkQ, tillsammans med Alpha 9, kommer att leverera en omatchad TV-upplevelse. På LG ligger vårt intresse i att förbättra användarnas livsstilar och bekvämlighet, vilket våra tv-apparater för 2018 gör, säger Brian Kwon, VD för LG Home Entertainment

Assistenten kan både fungera som en klient ansluten till din befintliga hubb eller själv ta över det jobbet. Exakt hur det fungerar vet vi inte, men sannolikt är att allt som kan styras med Google Home idag även fungerar med ThinkQ.

lg-intelligent-alpha-9

Vid sidan av ThinkQ passar LG på att introducera en ny bildprocessor i sina 2018 års tv-apparater. Processorn heter Alpha 9 och har förbättrats med optimerad brusreducering och bättre färgåtergivning. LG Alpha 9 har även stöd för HFR-material (High Frame Rate) i 120 hertz.

Brusreduceringen ska använda en process på fyra steg för att minimera brus. Det är två extra jämfört med många andra lösningar och ska enligt LG tillåta företagets algoritmer göra ett bättre jobb med större finess.

Vad användarna tycker om att Google, som trots allt kritiserats för att veta allt om alla, implementeras i tv-apparaterna återstår att se. Marknaden går allt mer mot smartare hem och röststyrning, så ThinkQ tror vi är helt rätt väg att gå för LG.

Vad tycker du?