LG G Watch R släpps i november

LG G Watch R

G Watch R till Sverige i november

LG G Watch R lanseras i Sverige och från november ska det smarta armbandsuret gå att köpa i butik.


Cirkapriset anges till 2 790 kronor och för den summan får man en smartwatch med P-OLD-skärm som har upplösningen 320 x 320 pixlar, Qualcomm Snapdragon 400-processor, är IP67-certifierad och ett dygns batteritid vid normal drift.

Android Wear & 24 timmars batteritid

Plattformen som används är Android Wear och här är det främst mottagande av notifieringar som gäller snarare än mängder av andra finesser. För att använda armbandsurets funktioner krävs att man har en telefon ansluten via Bluetooth, vilket givetvis inte lär vara någon nyhet för de som är bekanta med smartwatches.

Gällande batteritiden så kan G Watch R inte direkt ståta med några imponerande siffror. 24 timmar på en laddning är att vänta och det är långt ifrån vad exempelvis Pebble klarar, 5-7 dagar. Skillnaden mellan de båda modellerna är så stor att en jämförelse kanske inte är rättvis.

Jämförbar med LG G Watch

Tittar vi däremot på LG G Watch och Moto 360, som båda använder Android Wear, börjar batteritiderna se betydligt mer jämna ut. Båda de befintliga modellerna ligger runt en dags batteritid enligt tester, åtminstone om man ska tro webbsajten Phandroid.com.

Undertecknad använder en första generationens Pebble och laddar denna cirka var femte dag – vilken smartwatch använder ni besökare?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.