Jailbreak till IOS 8.1 på gång

apple-iphone6

Kort efter att IOS 8.1 lanserats kommer nu uppgifter om att en jailbreak är på gång.


När den är fungerande kommer icke-auktoriserade appar att kunna installeras utanför App Store och det även på nya Iphone 6, Iphone 6 Plus, Ipad Air 2 och Ipad Mini 2.

Gruppen som står bakom detta jailbreak kallar sig Pangu Team. Deras lösning, Pangu8, är i skrivande stund en testversion som inte lämpar sig för normalt bruk – räkna dock med en fungerande version för vardagligt bruk inom kort.

Jailbreak gör att man kan lägga in appar som inte kommer från App Store och dessutom göra ändringar i gränssnittet till IOS. Detta är något som Apple absolut inte vill att man ska göra och arbetet för att stoppa jailbreaks pågår parallellt med utvecklarna som försöker hitta nya kryphål att använda.

När Pangu Team kan släppa sitt jailbreak återstår att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.