Lenovo X1 Carbon – här är nya modellen för 2014

lenovo-x1-carbon-2014

Lenovo är en av marknadens bästa tillverkare av ultrabooks och med X1 Carbon har tillverkaren en storsäljare att erbjuda. Med tredje generationens modell påstår Lenovo att det är världens lättaste ultrabook med 14-tumsskärm som når marknaden och all hårdvara innanför skalet har uppgraderats.

Lenovo X1 Carbon väger bara 1.27 kilogram tack vare kolfiberchassit som sitter runt 14-tumsskärmen och här erbjuds såväl pekvänlighet som en skärmupplösning på 2 560 x 1 440 pixlar. Den som inte vill betala ett premiumpris för pekskärm finns även alternativ utan med såväl samma skärmupplösning som den betydligt lägre 1 690 x 900 pixlar.
Notera att de gamla modellerna av X1 Carbon hade upplösningen 1 600 x 900 pixlar.

Under chassit sitter en Intel Haswell-processor (upp till Core i7) och upp till 8 GB internminne. Det finns även lagringsutrymme som kan uppgraderas till maximalt 512 GB SSD och Lenovo har snällt nog lagt in två USB 3.0-portar jämfört med föregående modeller som bara hade en. Man har även ersatt den microHDMI-port som satt i de äldre modellerna med en i fullstorlek. Det bakbelysta tangentbordet har funktionsknappar för olika mediefunktioner och datorn belyser de knappar som är mest användbara beroende på vilken applikation man använder för tillfället.

Upp till nio timmars batteridrift har utlovats av Lenovo och med det implementerade systemet för snabbladdning kan 80 procent av cellerna laddas på endast 50 minuter. Cirkapriset för tredje generationens X1 Carbon är 1 299 dollar vid lanseringen.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.