Lås upp Windows 10 med telefonens fingeravtrycksläsare

samsung-flow-fingeravtryckslasare-dator

Nu kan du låsa upp Windows 10 med fingeravtrycksläsaren i din Samsung Galaxy-enhet. Detta efter att den sydkoreanska tillverkaren uppdaterat sin Flow-app för Android och med det expanderat funktionaliteten till Microsofts senaste operativsystem.

Flow-appen gör det möjligt att kommunicera mellan flera enheter i realtid och på så vis exempelvis skicka filer på sekunder från en telefon till dator. Det går även att skicka vidare inkommande telefonsamtal och textmeddelanden till desktop.

Applikationen är inte kompatibel med precis alla meddelandetjänster idag, dock utan att Samsung specificerar vilka som faktiskt stöds. Vi vet att textmeddelanden har fullt stöd, så det är ju alltid något. Och det finns några krav för att Flow överhuvudtaget ska fungera.

Till att börja med krävs Windows 10 Creators Update, ett stort hinder för många bara det. Dessutom ska kompatibla mobiltelefoner använda Android 6.0 ”Marshmallow” eller senare medan surfplattor måste ha Android 7.0 ”Nougat” eller senare. Tacksamt nog täcker det upp de flesta Galaxy-enheter på marknaden idag.

samsung-flow-notifikation-dator

Båda dator och den mobila enheten måste ha Flow-appen installerad, ihopkopplade via Bluetooth och minst ett fingeravtryck vara registrerat på mobila enheten. Att ställa in det sistnämnda tar bara en minut, så det är knappast den krångligaste punkten att ordna.

Flow gör det smartare och mer praktiskt att arbeta vid datorn utan att mobiltelefonen behöver ligga precis bredvid. Att kunna svara på mobilsamtal och textmeddelanden utan att fibbla med telefonen är riktigt trevligt, och påminner om hur iPhone- och Mac-användarna har det idag. Smidigt, enkelt och förvånansvärt praktiskt.

Vill du själv prova Flow-appen kan du ladda ner den från Google Play Store till mobiltelefonen eller surfplattan och Windows Store för datorn.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.