Disney släpper sin första Ultra HD Blu-ray-film — Guardians of the Galaxy 2


Disney har verkligen tagit god tid på sig att bestämma vilken film som skulle bli deras första för Ultra HD Blu-ray. Och nu när valet är gjort vågar vi påstå att det är ett riktigt bra val — för vem vill inte se Guardians of the Galaxy 2 i sin högupplösta härlighet i vardagsrummet?

Det är ingen mindre än filmens regissör James Gunn som bekräftar att Guardians of the Galaxy 2 blir Disneys första film för Ultra HD Blu-ray. Förutom 4K-upplösning erbjuder filmen så klart även HDR på kompatibla bildskärmar och samma högkvalitativa ljud för surround som vi är vana vid.

Filmen öppnar för att Disney ska släppa andra filmer i Ultra HD Blu-ray och vi hoppas så klart på hela Star Wars-serien och alla animerade filmer. Huruvida Ultra HD Blu-ray har en plats i våra hem eller inte med den tekniska utvecklingen hos filmtjänsterna har debatterats länge och hett, men som James Gunn säger:

4K UltraHD är tveklöst det bästa sättet att se film hemma — med högre skärpa och bättre färgåtergivning på din tv med ljusa partier som är ljusstarker och mörkare svärta — James Gunn på Facebook.

Prisjakt listar i skrivande stund runt 200 filmer av typen Ultra HD Blu-ray, vilket är jämförelsevis lågt vid sidan av nära 15 000 vanliga Blu-ray-filmer. Men de som finns är riktiga tungviktare med nya Logan, Deadpool, The Great Wall, Kong: Skull Island och Ghost in The Shell som utmärkta köp.

Disney har inte släppt något officiellt lanseringsdatum men interna dokument säger den 22 augusti för Guardians of the Galaxy 2 på DVD, Blu-ray och Ultra HD Blu-ray. Kommer du att köpa filmen?