Längre garanti för Elite Strap till Oculus Quest 2

oculus quest 2 elite strap batteri 2020

Oculus ökar garantitiden för Elite Strap till VR-headsetet Quest 2. Problem vid tillverkningen gjorde att vissa exemplar var undermåligt byggda – något Oculus säger sig ha åtgärdat.

Elite Strap är ett oumbärligt tillbehör till VR-headsetet Quest 2. Det sitter ändlöst mycket skönare på huvudet och hela VR-headsetet är nämnvärt stabilare att ha på sig.

Tyvärr har Elite Strap visat sig problematisk för en del användare. Skruven baktill som ändrar storleken har lossnat för en del, och den går inte att montera tillbaka igen. I vissa fall har sidoremmarna släppt bortom reparation.

Oculus bekräftade tidigare problemen med Elite Strap och stoppade temporärt försäljningen. Nu har tillverkaren återupptagit försäljningen och utökar samtidigt garantin för att täcka upp för befintliga ägare – från ett till två år.

I ett meddelande till webbsajten Android Central bekräftar Oculus problemet med Elite Strap.

Enligt företaget har en inkonsekvens i tillverkningen påverkar kvaliteten på vissa exemplar. En inkonsekvens som fixades så att framtida Elite Straps inte påverkas.

Det ska röra sig om en försvinnande liten procentdel av alla sålda exemplar. Är du drabbad ska du kontakta butiken som du köpte av i första hand, därefter Oculus.

Lästips: Oculus Quest 2 har stöd för 90 Hz med ny uppdatering