Låg skärmupplösning med Galaxy S7 & Galaxy S7 Edge? Så ändrar du den

Samsung Galaxy S7

Har du installerat Android 7.0 ”Nougat” på din Galaxy S7 och tycker att skärmen ser lite konstig ut? Ingen fara, när telefonen uppdaterats har skärmupplösningen automatiskt ändrats till full-HD istället för 1440p — men du kan enkelt ändra tillbaka till den högre upplösningen.

Samsung Galaxy S7 har stöd för tre skärmupplösningar. Normalupplösningen är den högsta på WQHD (2 560 x 1 440) men det går att sänka till två lägre i FHD (1 920 x 1 080) och HD (1 280x 720). Ju lägre upplösning desto mindre ström förbrukas, men samtidigt blir bildkvaliteten något lidande.

Standard är att telefonen kör i högsta upplösningen för bästa bildkvalitet, men när Android 7.0 ”Nougat” installeras ändras denna automatiskt till full-HD, eller FHD som förkortningen är. Det är mer än väl för de flesta användningsområden och sparar lite på ditt batteri, men så klart vill många ställa tillbaka till den högsta upplösningen igen.

samsung galaxy s7 screenres changer

Och för att göra det går du bara till inställningarna för skärmen. Leta upp alternativet för skärmupplösningen och välj den högsta genom att dra i slidern på skärmen. Svårare än så är det inte. Samma sak gäller så klart också för Galaxy S7 Edge som har samma inställningsmöjlighet.

Faktum är att Samsung är långt ifrån ensam om att ha den här typen av inställningar för att kunna spara batteri i sina telefoner. HTC har samma funktionalitet i flera av sina telefoner, Huawei likaså. Det finns även modeller som kan växla till svartvit för att på allvar dra ner på strömförbrukningen.

Har du möjlighet att ställa in upplösningen på din telefons skärm? Och så fall — har du den högsta eller lägsta? Kommentera gärna och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.