Ladda ner nya Microsoft Edge – Windows & macOS

Microsoft Edge Logo 950 x 500

Nu kan du köra nya Chromium-baserade webbläsaren Edge. Microsoft har släppt två testversioner som alla kan ladda ner och köra. Du bör dock vara lite försiktig – de har fortfararande buggar som kan ställa till det.

Redan i februari avslöjade Microsoft att alla som ville skulle få prova nya Edge – helt utan att vara en Windows Insider. Ett steg utanför företagets bekvämlighetszon och mycket lättare för den som vill ha en glimt av vad som kommer senare i år.

Och nu har Microsoft gjort slag i saken och släppt två av tre testversioner. Det handlar om Dev och Canary som finns ute idag. Senare kommer även Beta att finnas tillgänglig.

Skillnaden mellan dem är att beta-versionen är den mest kompletta och stabilaste. För de allra flesta är det här versionen som bör provas. Den uppdateras var sjätte vecka med buggfixar och nya funktioner.

Dev uppdateras varje vecka och är en närmare representation av vad Microsoft arbetar med vecka för vecka. Mindre stabil än beta, men fler nyheter och dessutom snabbare. Och slutligen har vi Canary som uppdateras dagligen. Minst stabil och vi rekommenderar att du undviker denna, om du inte har en väldigt specifik anledning.

Ladda ner nya Edge & läs mer om nyheterna

Om du är nyfiken och vill prova nya Edge kan du ladda ner webbläsaren här.

I ett första skede är det endast Windows 10 64-bitars som stöds. Inom kort ska Microsoft släppa fler installationsfiler för Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 och macOS. Notera att det krävs 64-bitarsversioner i samtliga fall.

Ingenjörer och utvecklare från såväl Microsoft som Google har arbetat med att förbättra Chromium som är grunden till både nya Edge och Chrome. Idag har Microsoft fler än 150 så kallade ”commits”, eller förslag, som accepterats in i Chromium.

Bland förbättringarna från Microsoft hittar vi förbättringar kring användarbarhet i webbläsaren, smooth-scrolling i Windows 10, integration med Windows Hello och mycket mer.

Du hittar hela listan med godkända förslag här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.