Ladda ner din Steam-spel DRM-fritt på GOG

goog old games logo

Köp dina spel på Steam och ladda ner dem DRM-fria från webbsajten GOG, eller Good Old Games som förkortningen står för.

Med en tjänst som kalls GOG Connect kan du ansluta ditt Steam-konto med GOG och ladda ner utvalda speltitlar helt utan piratkopieringsskydd. Fria att använda men givetvis inte att sprida.

GOG Connect är ett av flera steg som webbsajten har tagit för att göra användarens valfrihet så bred som möjligt. I skrivande stund med ett tjugotal speltitlar som omfattas — men listan kommer ökas på inom en överskådlig framtid.

Bland spelen som finns idag finner vi tunga namn som Saints Row 2, Trine, The Witcher, Braid och The Witness. Spel kommer att läggas till och försvinna men har man väl registrerat ett Steam-spel på sitt konto för DRM-fri nedladdning så kommer det att förbli så, även om spelet tas bort från listan över de med stöd.

Det här öppnar upp för att man köper sina spel billigt på tredjepartssajter, registrerar spelnycklarna på Steam och sen laddar ned dem från GOG. Trestegslösning för succé och glädje.


Har du provat? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina upplevelser!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.