Gratis Chromecast till YouTube Red-prenumeranter

youtube1

Google skickar ut en gratis Chromecast till utvalda prenumeranter på YouTube Red. Prenumerationstjänsten för ett annonsfritt YouTube är mycket populär och lär inte minska i intresse efter Googles senaste tilltag.

Erbjudandet sträcker sig fram till den 19 juni och kräver ett godkännande från användaren. Via ett e-postmeddelande får man all information om gratisenheten och hur man gör för att få en.

Intressant nog räcker det inte att vara prenumerant på Google Play Music — även då den inkluderar YouTube Red — utan det är endast Red-prenumeranter som gäller. Vilket kan tyckas är lite otacksamt.

Vad får man då som YouTube Red-prenumerant? Förutom en annonsfri upplevelse (yey!) så kan videor spelas i bakgrunden, laddas ner för offlinespelning och man har fri musikspelning. Det inkluderas även exklusivt material att titta på.

Den stora frågan för oss i Sverige är huruvida tjänsten kommer hit eller inte. YouTube Red är bara tillgänglig ett litet antal länder och till dem hör inte Sverige — tyvärr.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.