Android Wear 2.0 släpps inte till dessa fyra smartwatch-klockorna

Android Wear Logo

Motorola Moto 360 kommer inte att få Android Wear 2.0 och det verkar som om LG G Watch får samma negativa budskap. De tidigaste entusiasterna lär alltså få en ordentlig kalldusch när nya versionen av Wear släpps senare i år.


Det betyder kort och enkelt att man måste köpa en helt ny smartwatch om man vill ha Android Wear 2.0. Ett beslut som lär väcka stor ilska hos många användare som var med och byggde grunden för Wears användarbas.

Problemet här är att Google gärna använder sig av en tvåårsperiod för uppdateringar, från dagen då en ny enhet når marknaden. Eftersom Wear 2.0 kommer två år efter den första versionen så lämnar det rimligtvis en del enheter bakom.

ZenWatch och Gear Live i farozonen

Asus ZenWatch och Samsung Gear Live lever lika farligt som Moto 360 och G Watch. Det är tyvärr så verkligen ser ut och även om man har en hårdvarumässigt kompatibel produkt så kan man behöva bita i det sura äpplet.

Är det helt kört för de fyra modeller vi nämner ovan? Nej, inte fullt så. Det finns alltid en möjlighet att tredjepartsutvecklare lyckas porta över Android Wear 2.0 likt man gör med vanliga Android-versionen för smartphones.


Vad som händer och sker återstår att se, men tänker du skaffa en äldre smart klocka så rekommenderar vi att det blir en nyare än Moto 360, G Watch, ZenWatch och Gear Live.

Har du en smartwatch som inte kan få Android Wear 2.0 eller ser du ut att hamna i farozonen? Kommentera gärna och berätta om du tänker köpa en ny eller stannar kvar med gamla modellen.