Amazon gör egen musiktjänst — ska konkurrera med Spotify & Apple Music

amazon kindle surfplattor

Amazon kan vara på gång att lansera en konkurrent till Spotify och Apple Music. Målet är att erbjuda en kraftfullare tjänst än egna Prime Music, som idag bara har cirka 1 miljon låtar (jämfört med Spotify som har tiotals miljoner).

Tidigare hörde vi rykten om att Amazon lyckats sluta de licensavtal som krävs för att skapa tjänsten. Nu hör vi att den kommer under senare delen av sommaren eller början på hösten.

Ett av målen ska vara att attrahera fler användare av digital assistenten Echo — men hur Amazon ska göra det med en musiktjänst återstår att se. Echo stöder redan andra tjänster som Spotify och Pandora, så grunden är redan lagd för musikälskarna.

Apple har stora planer för Music

Amazon är inte ensam om att väntas lansera nyheter i kategorin då Apple sägs ha stora nyheter på gång till egna tjänsten Music.

Bland annat med ett omarbetat gränssnitt och en expansion till Beats Radio-tjänsten. Det pratas även om att Apple gör en Echo-liknande produkt som ska konkurrera på samma villkor — så det hettar till ordentlig inom teknikbranschen.


Vad tycker ni om att Amazon gör en egen musiktjänst?

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.