Extrem prestanda i nya Google Chrome — så snabb blir webbläsaren

Google Chrome Logo 2016

Nästa stora uppdatering till webbläsaren Chrome bjuder på riktigt kraftiga prestandaförbättringar. Om du tycker att Chrome är minnes- och processorhungrig idag lär du gilla vad som kommer i höst.


Med Chrome 53 som ska släppas under september månad kan vi få upp till 1 000 procent bättre prestanda i vissa situationer när man surfar runt på internet. En extrem siffra, absolut, och i de allra flesta fall är det betydligt lägre än så.

Men om vi ser till helheten vid en direkt jämförelse med Chrome 51 som är den idag senaste versionen, ja då finns inte mycket att gråta över. Det här är en fantastisk uppdatering som kommer och inom kort går det att ladda ner en beta för alla som vill testa.

Vad är det då man märker om man vill prova Chrome 53? Jo, främst handlar det om kraftiga förbättringar kring renderingen av webbsajter. Optimeringarna gör att din dator inte behöver arbeta lika hårt för att visa samma saker som tidigare.

Det behövs inte heller sparas lika mycket information i datorns internminne vilket lär uppskattas av dem med lite tillgängligt RAM (har du mindre än 8 GB rekommenderar vi starkt att du uppgraderar detta, oavsett vad).


Google Chrome — fantastisk blir bättre, men inte överallt

Chrome 53 kommer primärt att landa på Windows, OS X och Android. Används Linux eller iOS lämnas man, åtminstone för tillfället, ute i kylan.

Personligen anser jag att man inte behöver stirra sig blind på rena siffror och prestanda eftersom dagens moderna datorer klarar alla webbläsare med bravur. Vissa bättre än andra — men i det stora bör man kolla mer på funktioner snarare än hastighet.

Har en webbläsare alla funktioner du behöver för att göra ett bra jobb? Då bör du välja den webbläsaren och strunta i alla prestandatester. Om det fungerar för dig, kör hårt!

Vilken webbläsare föredrar du och hur stor vikt lägger du vid prestandan? Skriv gärna en kommentar och berätta!