Ta bort Apples appar från iOS 10 — nu är det möjligt

Apple iOS 10 iPhone

Äntligen kan du ta bort de inbyggda applikationerna i iOS för telefoner och surfplattor. Med senaste versionen gör Apple det möjligt att ta bort dem från hemskärmen — men du kan aldrig radera dem helt från enheten.


Många är det som önskat möjligheten att ta bort, eller åtminstone dölja, de inbyggda applikationerna som följer med operativsystemet iOS. Även om Apple har gjort stora förbättringar på sina egna lösningar med de senaste uppdateringarna så finns mycket att hämta genom att ladda ner tredjepartsappar — och varför vill man sen ha kvar de gamla, inbyggda?

Enligt användarna så vill man alltsom oftast inte det. De ligger där på hemskärmen, kanske i en speciell mapp för ändamålet, och känns som om de inte gör någon nytta överhuvudtaget. Frågar man istället Apple så fyller de en större funktion och är så tätt inbäddad i iOS att de inte kan tas bort helt.

Därför kommer du inte heller att bli av med dem helt med iOS 10 som släpps under hösten 2016. Istället kan du bara gömma undan dem så de inte syns på hemskärmen, vilket kanske inte är helt fy skam bara det.

 


apple-ios-10-ta-bort-appar

Kan bli komplikationer när du tar bort appar

Ska vi tro Apple är den totala storleken för alla de inbyggda applikationerna endast 150 MB vilket långt mindre än många andra från tredjepartsutvecklare. och även om du inte kan ta bort dem helt så måste applikationerna laddas ner från App Store igen om du döljer dem.

Här bör också nämnas att det inte alltid är smärtfritt att ta bort applikationerna från iOS. Om man exempelvis försöker ta bort Watch-appen och har Apples smarta klocka ansluten måste man ta bort den från systemet först. Inget större kan tyckas, men ändå ett extra hinder.

Använder man notifieringar för väder och aktiekurser slutar dessa givetvis att fungera om man tar bort respektive applikation för detta. Och inte heller fungerar CarPlay med musikappen om den tas bort. Självklarheter kanske, men när man tar bort applikationerna är det inte säker att man tänker på vad begränsningarna blir.

Planerar du att ta bort några applikationer från iOS 10 när operativsystemet släpps? Skriv gärna en kommentar och berätta!