Kul Tiras kan vara nästa expansion för World of Warcraft

World of Warcraft 950x500

När Blizzard släpper patch 7.3 till World of Warcraft får spelarna en chans att resa till Eredar och Argus där Burning Legion har sitt högkvarter. Det här kan vara den sista stora uppdateringen innan nästa expansion hägrar — och mycket pekar nu på att Kul Tiras är målet för expansionen.

Det skulle i så fall betyda att nästa stora motståndare är ingen mindre än The Old Gods. Blizzard har inte gått ut med några officiella uppgifter kring Kul Tiras, men skarpsynta fans har noterat information i datafilerna till PTR-versionen av patch 7.3 för World of Warcraft som pekar på området.


Närmare bestämt handlar det om en ny rustning för patch 7.3 som har en liten men detaljerad karta som visar just Kul Tiras. Och vilken anledning kan det finnas att ha med den om inte området är för nästa stora expansion undrar nu många.

kultiras-wow-armor-ptr-73

På webbsajten Wowhead förkalrar användaren Perculia närmare hur man tänker kring rustningen.

Den här rustningen är döpt efter en havsnation ledd av Lord Admiral Daelin Proudmoore under det andra stora kriget — som har varit mystiskt tyst efter tredje stora kriget. Det finns åtta ikoner i databasen för uppdragsrustningen från Kul Tiras. Dessa ikoner har alla namnschemat ”Inv_boots_cloth_kultirasquest_b_01”, som är mycket likt namnen för ikoner till uppdragsutrustning i tidigare expansioner.

Det här är första gången Kul Tiras överhuvudtaget nämns efter World of Warcrafts tredje expansion kallad Cataclysm. Vi vet inte vad som har hänt med invånarna där efter att Deathwing mer eller mindre förstörde Azeroth med sin ondska och ursinniga kraft. En ondska så kraftfull att draken kunde öppna vägen till elementplanet och få hjälp av kulten Twilights Hammer och andra, onda varelser.

Med nya expansion till World of Warcraft vore det logiskt om spelarna äntligen kan lägga Burning Legion och deras ledare Sargeras bakom sig och blicka framåt istället. Burning Legion har genomsyrat de senaste expansionerna på något sätt, precis som The Old Gods, och det är dags för ett nytt hot att visa sig vid horisonten.

The Old Gods och deras skapare Void Lords är två av de få riktigt stora hoten mot Azeroth som finns kvar (förutsatt att Sargeras faktiskt får lägga sin ondska på is, åtminstone för en stund).

The Old Gods har varit ett tema som synts här och var i World of Warcraft de senaste åren, mer eller mindre. Eller hörts kanske vi bör säga; shadow priests som använder svärdet ”Blade of the Black Empire, Xal’atath” kan ibland höra det viska följande:

The God of the Deep writhes in his prison, breaking free ever so slowly. You should hurry and defeat the fallen titan… there are greater battles yet to fight.

Texten gör sig bäst på engelska, men rakt översatt betyder det att en av de gamla gudarna skakar i sitt fängelse och bit för bit bryter sig fri. Skynda dig att besegra den fallna titanen, det finns större slag att slåss i.

The God of the Deep är ett smeknamn för Old God N’Zoth. Vad tror ni? Kul Tiras och de gamla gudarna i nästa expansion, eller tror (hoppas) ni på något annat?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.