Huawei Mate 10 kan släppas i oktober — har kantfri skärm

Huawei Mate 9

Huawei har verkligen visat framfötterna med sina senaste lanseringar. När Huawei P9 släpptes hyllades mobiltelefonen unisont av recensenterna och efterföljaren P10 har också fått solida betyg. Så även Mate 9 som nu kan efterföljas av Mate 10 under hösten.

Kring oktober månad är det tänkt att Huawei ska släppa Mate 10 enligt de senaste uppgifterna. En flaggskeppstelefon med stor 6-tumsskärm på 2 160 x 1 080 pixlar och ett bildförhållande på 18:9. En skärm som ska vara av typen “Full Active Display”, men vad det innebär vet vi inte idag.

Andra specifikationer som läckt ut pekar på att skärmen blir kantlös och därmed går hela vägen ut på kanterna. Om du vill ha någon millimeter eller två för att vila fingrarna på är det här alltså inte rätt telefon för dig. Det ska även finnas dubbla bakre kameror, ansiktsigenkänning, stöd för Augmented Reality (AR) och 3D-avläsning.

Vad som sitter under skärmen är inte bekräftat men vi tror på en Huawei-utvecklad Kirin 970-processor som är en direkt konkurrent till snabba Samsung Exynos 8895 och Qualcomm Snapdragon 835. Mängden RAM-minne landar rimligtvis på 6GB vilket börjar bli en normal storlek i de dyrare telefonerna idag.

Bra recensioner för Mate 9 hjälper Mate 10

Det är alltid svårt att spekulera kring hur bra eller dålig en mobiltelefon kommer att vara. Men om Huawei fortsätter sin positiva trend och bygger vidare på den utmärkta grund som Mate 9 är så har Mate 10 en ljus framtid på butikshyllorna.

Recensionerna av Mate 9 vittnar om en högpresterande mobiltelefon med solid byggkvalitet och utmärkt batteritid. Skärmen ska vara skarp, mjukvaran vara mycket bättre än i tidigare telefoner från Huawei och överlag handlar det om en riktigt bra mobiltelefon. Och som Ars Technica säger i sin recension:

— Mate 9 är inte perfekt, men förbättrar kärnstyrkorna från Mate 8 samtidigt som några av telefonens problem har lösts. Om du letar efter en telefon med storskärm är Mate 9 absolut värd att överväga.

Kan Huawei Mate 10 bli en liknande uppgradering som Mate 9 var över sin föregångare lär tillverkaren kunna erbjuda en solid mobiltelefon med höga kvaliteter. Vilket lär behövas då konkurrenterna inte tänker sitta still för en sekund. Samsung har Galaxy Note 8 på gång, Google har Pixel 2, LG släpper V30 och Apple presenterar nya iPhone-telefoner i september.

Här är specifikationerna för Mate 9 och de vi tror kommer till Mate 10. Tänk på att det bara är spekulationer från läckta rykten, så ta det hela med en nypa salt.

Huawei Mate 9 Huawe Mate 10
Skärmstorlek 5.9 tum 6 tum
Skärmupplösning 1 920 x 1 080 2 160 x 1 080
Processor Kirin 960 Kirin 970
RAM-minne 4GB 6GB
Lagring 64GB 64GB
Bakre kameror Dual 20 + 12 Mpix, f/2.2 Dual 20 + 12 mpix, f/2.0
Främre kamera 8 Mpix 12 Mpix
Videoinspelning 2160p, 30 fps 2160p, 30 fps
Bluetooth Bluetooth 4.2 Bluetooth 5.0
USB USB-C 2.0 USB-C 3.0/3.1
Batteri 4 000 mAh 4 000+ mAh
OS Android 7.0 Android 7.1

 

Vi hoppas att Mate 10 blir en riktig dundertelefon, utan att svida alltför mycket i plånboken när den släpps. Vad hoppas du på att mobiltelefonen kommer att innehålla?

Observera att bilden till artikeln visar en Huawei Mate 9.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.