Köp spel på Xbox Store och ge bort dem som gåva

Microsoft Xbox One S
Xbox One S

Microsoft planerar att implementera en ny funktion på Xbox Store så att användarna kan köpa spel och ge bort dem till andra. En hett efterlängtade lösning som bekräftas av Xbox-profilen Mike Ybarra.

I skrivande stund erbjuder varken Microsoft eller Sony möjligheten att köpa spel för att ge bort dem via Xbox Store. Något som är på väg att ändras åtminstone på Xbox One och nyare konsoler om de köps via den digitala butiken.

Och i rättan tid om man ska tro återkopplingen från fansen på Microsofts feedbacksida för Xbox. Nära 5 000 röster har lagts på förslaget om att ge bort spel som gåvor under de senaste tre åren.

Det finns inga detaljer kring hur det kommer att fungera eller när funktionen faktiskt släpps på Xbox Store. Men eftersom Mike Ybarra trots allt bekräftat att den är under utveckling så hoppas vi på att se den innan året når sitt slut.

En spelplattform som erbjuder användarna att skicka spel som gåvor är Steam. Genom att välja ett spel som ska skickas avsäger sig avsändaren sig rätt att använda spelet och det kan inte returneras när det är accepterat av mottagaren.

Det går även att betala för ett spel vid ett tillfälle och få det levererat till mottagaren vid ett annat datum. Praktiskt om man vill ha en födelsedagspresent redo när spelet man skickar är rabatterat och inte vill riskera ett högre pris längre fram.

Om Steam har kapaciteten att skicka spel som gåvor borde Microsoft och Sony också kunna göra det. Frågan är bara varför de väntat så länge med att erbjuda samma sak. Vad tror ni?

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.