google-play-store-refund


Sydkoreanska Fair Trade Commission har skickat krav till Apple och Google om att göra återköpsmöjligheterna i företagens respektive appbutiker enklare att förstå.

Kraven betyder bland annat att Apple måste skicka ett meddelande till alla användare av App Store när ändringar i användaravtalet görs.

För Google däremot måste återbetalningssystemet ändras så att utvecklarna själva sätter hur lång tid det får gå innan ett återköp inte ska kunna göras.

Som var på kraven har Google låtit meddela att ändringarna kommer att utföras men att det bara blir för sydkoreanska användare. Apple däremot säger att deras förändringar kan ske globalt men att man ännu inte tagit ställning.

Det här är inte första gången som Fair Trade Commission har varit på Apple om ändringar. Sist tvingades Cupertino-företaget ändra sina rutiner kring bytet av Iphone-enheter som gått sönder och då ge kunden tre val. Få en ny telefon, pengar i handen eller vänta på reparation.

Huruvida ändringarna i användaravtalen för Apple App Store och Google Play Store påverkar oss i Sverige återstår att se. Så även när de definitiva svaren på FTC:s krav kommer.

Kategoriserad i: