Köp kryptovalutor med Paypal i USA och Storbritannien

paypal crypto mobile app lowres 2021

Paypal breddar sin satsning på kryptovalutor. Efter en prövoperiod i USA så kan snart även företagets brittiska kunder köpa kryptovalutor via Paypal.

Redan i oktober förra året lanserade Paypal den första satsningen på kryptovalutor. Direkt via betaltjänsten går det att köpa bland annat bitcoin, bitcoin cash, ethereum och litecoin i USA.

Läs mer: Du kan inte bryta kryptovalutor med Nvidias nya RTX 30-modeller

Och det verkar ha gått riktigt bra för Paypal med satsningen. För nu breddas den till att även omfatta Storbritannien.

Målet är att skapa en enkel och säker plattform som ger personer som är nya på kryptovaluter ett enkelt steg in kryptovärlden.

I ett uttalande säger Jose Fernandez da Ponte, ansvarig för blockkedja, krypto och digitala valutor på Paypal, att företaget har ambitionen att expandera utanför både USA och Storbritannien i framtiden.

Som grund för sin satsning samarbetar Paypal med det New York-baserade kryptoföretaget Paxos. Och Paypal säger att de är i kontakt med myndigheter i Storbritannien om sin satsning där.

Läs mer: Apple Card begränsas – du kan inte köpa kryptovalutor

Förutom att köpa kryptovalutor (för en så låg minimumsumma som 1 pund) så kan användare som använder Paypal lära sig mer om hur kryptovalutor fungerar och se priser i realtid.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.