Kommande biofilmer

Hittills har bioåret 2018 bjudit på en hel del guldkorn, med allt från storskaliga mastodontprojekt som “Avengers: Infinity War” till mindre festivalfilm, som “Amatörer”.

Med mindre än halva bioåret kvar finns det fortfarande mycket att se fram emot. Det är ju faktiskt framåt jul det hettar till som mest på biomarknaden då flera storfilmer har premiär i tid till Oscarsgalan som träder fram i januari.


The Nun – 7 september

the nunRegi: Corin Hardy
Med: Taissa Farmiga, Jonny Coyne, Charlotte Hope
Genre: Skräck

Handling: En präst som tidigare blivit hemsökt beger sig till Vatikanstaten för att undersöka mordet på en nunna, och samtidigt konfrontera onda krafter.

Den femte filmen i “Conjuring”-universumet har hajpats upp rejält. Förhandsvisningarna har fått stor uppmärksamhet och publiken förväntar sig bli riktigt uppskrämd. Levererar filmen den kvalitativa, stämningsfulla skräcken likt sina föregångare, kan vi minst sagt ha en unik biosuccé framför oss.

Venom – 5 oktober

venom1Regi: Ruben Fleischer
Med: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams
Genre: Äventyr, skräck

Handling: När Eddie Brock får symbiotiska krafter måste han leva ut sitt alter-ego “Venom” för att rädda sig själv.

Efter “Logan” känns genremixen skräck- och superhjältefilm som en naturlig utveckling. I “Venom” får vi se Tom Hardy kliva in i rollen som den plågade Eddie Brock, som förvandlas till en brutal varelse. Karaktären har länge funnits på folks läppar då den är Spindelmannens nemesis. Det ska bli spännande att se ifall filmen kan leverera och därmed cementera skräck som ett element i superhjältegenren.

Bohemian Rhapsody – 2 november

bohemian rhapsodyRegi: Bryan Singer
Med: Rami Malek, Mike Myers, Joseph Mazzello
Genre: Biografi, Musik

Handling: En skildring av det legendariska rockbandet Queen åren fram till deras spelning på Live Aid 1985.

Efter alla biografier som kommit de senaste åren har det väl varit på känn länge att det ska komma en film om Queen. Snart är filmen här, och publiken lär föredra att uppleva den före sajter som Dreamfilm och Swefilmer då Queen och folkmassor alltid är mäktigt. Filmen har fått enorm uppmärksamhet mycket på grund av att det är Rami Malek i huvudrollen. Ett otippat val tycker många som sett serien “Mr. Robot” där han spelar en hemlighetsfull hacker. Men vad gäller hans och Freddie Mercurys likheter kunde nog inte regissören Bryan Singer hitta någon mer passande. “Bohemian Rhapsody” blir en publiksuccé.

Aquaman – 21 december

aquamanRegi: James Wan
Med: Jason Momoa, Amber Heard, Nicole Kidman
Genre: Action, Äventyr

Handling: Den motvillige ledaren av Atlantis, Arthur Curry, är fångatagen medan hans rike håller på att gå under. Kan han bryta sig fri, hitta ledaren i sig och rädda sitt folk?

“Aquaman” har länge varit på tapeten, men eftersom större delen av filmen utspelar sig under vatten har den varit svår att gestalta… tills idag. I filmen presenteras Nicole Kidman för superhjälteuniversumet i rollen som Drottning Atlanta. Filmens estetiska ton blir en frisk fläkt. Given publiksuccé.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.