John Wick 5 är under utveckling

John Wick
Foto: Lionsgate

Filmstudion Lionsgate meddelar att John Wick 5 är under utveckling. Just nu är filmen i ett mycket tidigt stadie och det saknas många detaljer – men det är ingen högoddsare att Keanu Reeves åter axlar rollen som John Wick i den kommande filmen.

Det var under ett samtal med investerare under torsdagen som Joe Drake, styrelseordförande för Lionsgate, avslöjade att filmen kommer att släppas i framtiden. Han säger också att spinoff-filmen Ballerina och serien Continental är på gång.


”Vi bygger den yttre världen och när den femte filmen kommer så blir det organiskt – den växer organiskt från hur vi börjar berätta dessa berättelser”

Ballerina har Ana De Armas i huvudrollen medan Continental har ingen mindre än Mel Gibson i listan med skådespelare. Båda är helt fristående från Keanu Reeves roll som John Wick och med självstående berättelser, även om de är i John Wick-världen med The Table, lönnmördare och allt som här därtill.

Där de tre första filmerna i serien om John Wick har fått positiva reaktioner så fick den fjärde filmen ett betydligt svalare mottagande. Eller?

Både ja och nej. Det beror på vart man kollar. På Rotten Tomatoes har faktistk John Wick: Chapter 4 högst betyg någonsin med 94 % i skrivande stund! Det kan jämföras med de tre första filmerna som fick 86 %, 89 % respektive 89 % igen.

Även på IMDB så är betyget högt – hela 8 av 10 – där föregångarna får nöja sig med 7.4 av 10 (för alla tre filmer faktiskt).

Frågan är om en femte film (och förhoppningsvis avslutande) kan leva upp till det rykte som föregångarna satt kring franchisen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.