Japanska röster på gång till Zelda: Breath of The Wild — mycket nytt i stor DLC

Zelda — Breath of the Wild

När spelet The Legend of Zelda: Breath of The Wild släpptes i Europa var det utan de japanska rösterna som den asiatiska versionen fick. Det har retat upp en hel del fans som menar att de inte får den upplevelse som är önskad.

Med en uppdatering till spelet har Nintendo öppnat upp för nya röster genom ett menyval. Allt du behöver göra är att växla mellan engelska och japanska via huvudmenyn, svårare än så är det inte.

Nämnvärt är att textningen inte förändras, den är fortfarande som vanligt. Vilken kanske inte är speciellt dåligt för de allra flesta lär annars inte förstå något av vad som sägs.

Uppdateringen bjuder dessutom på ett avslöjande om vad som kommer med första tilläggspaketet till The Legend of Zelda: Breath of The Wild. Bland annat en funktion för kartan som spårar dina senaste 200 timmar i spelet.

Enkelt förklarat får du utritat på kartan hur du rört dig i världen. Därmed kan du snabbt se vart du varit och lättare hitta exempelvis Shrines. Varför springa två gånger (eller fler) på samma ställe i onödan?

Travel Medallion & Hard Mode

Nintendo har även lagt till en pryl kallad ”Travel Medallion” som ger spelaren möjligheten att välja en punkt för snabbresa. Med den behöver man inte längre låsa upp torn eller Shrines för att snabbt ta sig framåt.

Vidare introducerar Nintendo spelarläget ”Hard mode” som är precis vad det låter som. Det ökar spelets svårighetsgrad för de mer avancerade spelarna som vill ha en större utmaning. Det följer även med en mängd nya rustningar och mycket mer.

Det vore inte konstigt om Nintendo satsar stort med det kommande tilläggspaketet. Senaste Zelda-spelet storsäljer bortom alla förväntningar och det vore logiskt att speljätten gör allt för att behålla sina fans.

Vad tycker du om Zelda, och kan du tänka dig att köpa det kommande tilläggspaket när det släpps?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.