Jailbreak till Apple TV 4 fördröjs – PanguTeam vill ha mer tid

Apple TV 4th Gen mediaspelare

Har du en Apple TV 4 och ser fram emot att få jailbreaka mediacentret? Då kanske nyheten att om PanguTeam fördröjer lanseringen av sitt efterlängtade jailbreak med några dagar.


Enligt utvecklarna behövs några extra dagar för at köra ordentliga tester och när allt är klart så är tillgängligheten ändå begränsad. Allt jailbreaket gör är att skapa SSH-åtkomst via ett gränssnitt som endast är via text.

Textkommandon kommer alltså att vara enda sättet att kommunicera via SSH-åtkomsten, men för PanguTeam är det ändå en stor vinst. Gruppen släpper främst sitt jailbreak för att andra utvecklare och säkerhetsforskare ska kunna få en närmare inblick i Apple TV 4 – inte för vanliga konsumenter.

Om inte Apple är snabba med att täppa till sårbarheterna som används för att skapa SSH-åtkomsten så kan vi dock få se ordentliga applikationer för att låsa upp saker i mediacentret. Räkna dock med att det blir ett tufft race mot Apple.

Fungerar bara med gamla versioner av tvOS

En annan begränsning är att endast tvOS 9.0 och 9.0.1 fungerar med jalbreaket. Har du redan uppdaterat till tvOS 9.1 eller senare så är det tyvärr kört.


Apple har blivit mycket duktiga på att buggsäkra sina mjukvaror iOS och tvOS så att jailbreaks inte kan skapas. Även om PanguTeam inte har gjort ett lättanvänt verktyg så är det en stor nyhet för många intresserade med insyn i kodningens ädla värld.

Vad tror ni – kommer ett ordentligt jailbreak för den stora massan till Apple TV 4?